Zoeken in Vectorworks

Sneltoets

Titel/Menubalk

Zoeken in Vectorworks

Extra

F

Met deze zoekfunctie vind je in een oogwenk eender welk commando of gereedschap in de huidige werkomgeving zonder dat je hoeft te gaan zoeken in menu’s, paletten of gereedschappensets. De zoekopties kan je instellen in het dialoogvenster ‘Voorkeuren Vectorworks’; zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Zoeken in Vectorworks.

Om te zoeken in Vectorworks:

Selecteer het commando.

Of, gebruik de sneltoets of klik op het icoon in de Titelbalk (Mac) of de Menubalk (Windows)

Het zoekvenster wordt geopend.

Typ tekst in het zoekveld.

Zodra je begint te typen, wordt het venster uitgeklapt en krijg je suggesties van Vectorworks. Hoe meer teks je opgeeft, hoe specifieker de resultaten zijn; de beste overeenkomsten verschijnen bovenaan de lijst.

Om een item uit de lijst te selecteren kan je de pijltoetsen voor omhoog en omlaag gebruiken en dan op Enter drukken, of je kan op een item klikken.

Om het zoekvenster te sluiten zonder een item te selecteren, klik je op een lege plek in de tekenzone of druk je op Escape.

Klik op de rand van het zoekvenster om het elders in de tekenzone te plaatsen. De volgende keer dat je de functie activeert, verschijnt het zoekvenster op de nieuwe locatie.